Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Seriesammandrag i Helsingborg


Så var det dax att summera seriesammandrag, omgång 2 för division 3. Vår ambition var att ställa samma lag på benen som vi hade i omgång 1, då vi presterade alldeles utmärkt, vi hade dock inte den sista lilla turen med oss då. Tyvärr fick vi inte med Andreas (mer än som coach/moraliskt stöd i matchen mot Klippan), han har dragits med en influensa i ca 3 veckor. Vi övriga 5 var dock på plats i Olympiahallen (Helsingborg), klockan 9.30.

Första matchen var mot Klippan. Klippan har inför denna säsongen tappat istort sätt hela första laget, och kämpar nu på med att bygga ett nytt lag. I Andreas frånvaro så hoppade Bosse in i första dubbeln, den vann han sedan tillsammans med Pontus. Med lite besvär så vann Thomas och Jörgen sin andra-dubbel. Tjejerna Susanne och Evelina vann sin dubbel (fortfarande obesegrade ?!). Därefter spelade både Pontus och Susanne hem sina första singlar, bra jobbat. Thomas vann andra singel efter bra motstånd ifrån Klippanspelaren. Johannes vann oxå efter en jämn kamp sin match. Bo och Evelina vann en välspelad mix. Trots bra motstånd från Klippan så lyckades vi vinna med 8-0, marginalerna var på vår sida förengångsskull.

Match 2 för dagen var emot Eslöv. Vi ställde upp med samma lag förutom att Jörgen ersatte Bosse i mixen. Pontus/Bo vann efter bra spel herrdubbel 1, detsamma gjorde Susanne och Evelina (ännu en seger, för våra duktiga tjejer). Jörgen/Thomas spelade väldigt bra, vann första set och hade en ledning på 16-11 i andra. Tyvärr hade de inte marginalerna på sin sida och tappade både andra och tredje set. Susanne vann en stenhård match mot Eslövs duktiga damsingelspelare, vi hade nästan behövt ha med syrgas till Susanne efter den matchen. Pontus förlorade en jämn första singel mot Eslövs singel 1. Jimmy i Eslöv vann rätt komfortabelt mot Thomas i singel 2. Tyvärr sträckte sig Johannes i tredje singeln och kunde inte göra sig själv rättvisa. Vi tappade den oxå. Än en gång skulle mixen avgöra, tyvärr kunde inte Jörgen och Evelina upprepa Bo och Evelinas fina spel ifrån Klippan matchen utan förlorade i 2 raka set. Ännu en gång en 3-5 match.

Efter 4 spelade matcher i division 3 kan vi summera följande: Vi hänger bra med i serien, med lite tur hade vi haft några poäng till. De stora utropsteckena är Susanne och Evelina i dubbel, samt att vi har kanske seriens bästa damsingelspelare i Susanne. Pontus och Andreas är också ett av seriens bästa dubbelpar. Det vi har problem med är att vi skulle behöva någon duktig herrsingelspelare till. Även en dam till hade inte skadat. Vi är lite sårbara om inte Susanne eller Evelina kan vara med.

Vi ligger nu på 6 plats i tabellen (och siktar uppåt.....topp 3 är ambitionen). Nästa omgång spelar vi på hemmaplan (Vikenhallen) i mitten av december.

Postadress:
Kävlinge-Furulund BMK - Badminton
Magnegatan 8
24465 Furulund

Kontakt:
Tel: 046730185
E-post: This is a mailto link

Se all info