Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


Svenska Badmintonförbundet

Intresset har varit stort. Och med en förlängd ansökningstid finns dörren öppen för de föreningar som ännu inte har sökt, eller för dem som vill ansöka om mer stöd.
 
Felix Burestedt är som ende svensk uttagen till VM i Huelva, Spanien, den 29 november till 5 december.
 
Det är med stor glädje vi kan konstatera att många föreningar sökt pengar från Återstartstödet. Vi vill nu ge fler chansen och förlänger därför ansökningstiden till 31 oktober. Passa på!
 

Parasport öppnar dörrar

(2021-10-05 08:41)
Badminton var i fokus härom helgen när Badminton Sweden och Parallel Play fanns med vid lägret Start Your Impossible Camp i Göteborg.
 

Förbundsstämman 2021

(2021-09-30 14:51)
Tre nya styrelseledamöter valdes in vid Svenska Badmintonförbundets förbundsstämma i söndags.
 

High five!

(2021-09-29 11:01)
En lång väntan är över. Från och med i dag den 29 september finns inga särskilda råd, rekommendationer eller föreskrifter för idrottsföreningar och träningsanläggningar vad gäller covid. Som vi har längtat!
 
Polish International (International Series) genomfördes i staden Zakopane under veckoslutet. Sverige hade en många spelare på plats, under ledning av förbundskapten Oliver Pongratz och Amanda Högström, centertränare.
 
Under måndagen väntar matcher i Victor badmintonligan igen, med möten mellan de enda obesegrade lagen Fyrisfjädern och Trollhättan, samt att Täby jagar sina första poäng mot Aura på bortaplan. Följ all spänning på solidsport.se.
 
Clara Nistad fick under måndagen motta ett Elitidrottsstipendium som öppnar dörrar för framtiden.
 
Vi säger stort grattis till en av våra främsta stjärnor, Clara Nistad, Täby, som idag tilldelats ett elitidrottsstipendium av Riksidrottsförbundet och Svenska Spel.
 
Sex poäng på två matcher. Det är titelfavoriten Fyrisfjädern ensamma om så här långt i Victor badmintonligan. Nu väntar klubben på att säsongens supervärvning från Sydostasien ska ansluta.
 
Förra helgens U17 EM i Slovenien blev en svensk framgång som bådar gott inför framtiden. Så här sammanfattar förbundskapten Douglas Lidman tävlingarna som bland annat gav en tredjeplats för Romeo Makboul.
 
Ett stort antal föreningar och distrikt har redan inkommit med sin ansökan. Målbilden är tydlig: Badminton-Sverige tar alla chanser att få fart på verksamheten igen. – Det handlar om pengar direkt ut i verksamheten, säger Claes Johansson.
 
Mästarlaget från 2018, Täby, bjuder in de regerande mästarna Fyrisfjädern till en sevärd tillställning i kvällens enda ligamatch. Ta del av spänningen mellan dessa storklubbar på Solidsport.se med matchstart klockan 18.
 

Välkommen Johan Pellas

(2021-09-15 12:21)
Vi är mycket glada att välkomna Johan Pellas i rollen som kommunikationsansvarig på Svenska Badmintonförbundet. Han efterträder vår förre kommunikatör Johan Lundberg som sedan i juni är heltidsanställd på idrottsforskning.se.
 

Postadress:
Kävlinge-Furulund BMK - Badminton
Magnegatan 8
24465 Furulund

Kontakt:
Tel: 046730185
E-post: gilbert@kfbmk.se

Se all info